7 tips per tenir la teva biografia d’Instagram ben posicionada

Instagram és la xarxa social de moda. Moltes vegades ens preguntem com podem sortir en les primeres posicions del cercador d’Instagram. Tenir la biografia d’Instagram amb una descripció correcta és molt important perquè els teus futurs seguidors et puguin trobar més fàcilment. A més, és el primer contacte que té el teu lead amb la teva marca. Avui compartirem 7 tips per tenir la teva biografia d’Instagram ben posicionada.

Imatge

En primer lloc has de tenir en compte la imatge del perfil. Aquesta imatge és de 165 x165 píxels. És súper petita! I per això no pots posar qualsevol imatge. Utilitza una imatge que impacti, amb la qual et reconeguin els teus seguidors i que identifiqui al teu negoci.

Nom

No és el mateix el nom a la ‘bio’ que l’usuari d’Instagram. L’usuari és el nom que vas escollir per obrir el compte, el nom de la biografia és el que veuran els teus contactes.

En aquesta secció has d’explicar què et descriu o quina és la teva especialitat. Instagram permet fins a 30 caràcters. Utilitza’ls bé 😉 Crea un nom fàcil de recordar i amb el que els teus seguidors et puguin identificar millor. Si t’ho permet, utilitza la teva paraula clau per posicionar millor.

Descripció (Bio)

Ara sí, anem per feina… Tens 150 caràcters per esprémer al màxim. Treu totes les teves armes de seducció per fer que el visitant es quedi per sempre 😉

 • A què et dediques?
 • Quina és la solució als seus problemes?
 • No escriguis la teva bio en un paràgraf, divideix la bio en línies. Serà més fàcil de llegir.
 • Utilitza emojis. Ja saps que ajuden a tenir un perfil més visual i els pots fer servir per substituir paraules 😉
 • Utilitza #hashtags de la teva marca/negoci per posicionar!
 • Utilitza un call to action (crida a l’acció) perquè el teu visitant cliqui l’enllaç que té a sota (ara en parlarem).

Quins call to action pots utilitzar?

 • ‘Visita el nostre web’.
 • ‘Llegeix l’últim post’.
 • ‘Vols rebre la nostra newsletter?’
 • ‘Escolta l’últim podcast’.

Enllaç/Web

Aquest és un espai pensat per escriure l’enllaç sel teu web, però existeixen aplicacions com Linktree que et permeten tenir un menú dins del teu perfil d’Instagram (aquí tens el post de com utilitzar Linktree per crear enllaços al teu perfil d’Instagram). Aprofita aquest espai que ofereix Instagram, fes servir aquesta estratègia per captar nous leads, subscriptors per la newsletter, etc. Recorda que Instagram no deixa escriure links a les publicacions. Aprofita aquest enllaç per enllaçar el teu contingut.

Categoria

Aquesta és una part molt important del teu perfil d’empresa que has d’emplenar i em trobo que a molts foros no en parlen. A què et dediques? Ets un restaurant? Tens una botiga de roba? Identifica la categoria del teu negoci per poder posicionar millor! No ho deixis en blanc!

Opcions de contacte

En aquesta secció digues com els usuaris es poden posar en contacte amb tu o amb el teu negoci:

 • Telèfon
 • Correu electrònic
 • Adreça

Recorda que Instagram permet que el telèfon de l’usuari truqui directament des d’aquest enllaç o obrir a Google Maps l’ubicació amb la teva adreça.

Hightlight

Utilitza’ls per potenciar el teu negoci! Els hightlight és una eina d’Instagram que et permet guardar els teus stories en carpetesPots organitzar aquestes carpetes per seccions, distingint així els teus serveis o els continguts que pots oferir als teus seguidors. Vols que fem un post especial de hightlight? Deixa’ns un comentari!

Tips per els hightlight:

 • Utilitza una imatge de capçalera o de portada que identifiqui la teva marca/negoci.
 • Separa per carpetes els teus continguts
 • Si tens l’opció de posar un enllaç (més de 10mil seguidors) als stories també apareixerà 😉

Contingut

Has de tenir cura del contingut que puges a Instagram. El visitant podrà veure d’una ullada tot el teu perfil. És important tenir clar quins colors utilitzes, com és la teva imatge visual, què vols transmetre… I sobretot; el teu contingut és la clau!

Per últim, et deixem perfils d’Instagram perquè et serveixin d’inspiració 😉

7 tips per tenir la teva biografia d’Instagram ben posicionada

T’ha agradat aquest post? Comparteix-los amb als teus amics i deixa’ns un comentari!

Judit Cano

Share this Post

Leave a Comment