Aplicacions per a emprenedors (II)

Ja fa un temps vam publicar una entrada amb un recull d’aplicacions imprescindibles per organitzar-te la feina, especialment si ets emprenedor/a o empresari/a.

En aquella entrada parlàvem de sistema d’emmagatzematge al núvol com Google Drive, Dropbox o One Drive. També de gestors de correu i notes o xarxes socials, entre altres.

I, la veritat és que continuo fent servir totes elles. Però avui et porto un recull d’algunes més que he anat incorporant a la meva rutina diària, algunes d’elles només per a dispositius mòbils.

Remote Utilities

Accedir en qualsevol moment i desde qualsevol lloc de forma remota al teu ordinador principal -sigui un de sobretaula o un portàtil- s’ha convertit, juntament amb la gestió de documentació al núvol, en una prestació imprescindible.

Per connectar-me a l’ordinador que tinc permanentment a l’oficina -per exemple quan vaig a veure un client- actualment utilitzo Remote Utilities. Fins fa poc feia servir Teamviewer. Tot i que no es pot negar la evident qualitat d’aquesta aplicació, la restrictiva política d’ús de la seva versió gratuïta per a petits emprenedors, m’ha fet descartar-la de forma gairebé definitiva.

Mig obligat per les circumstàncies he descobert Remot Utilities. I la veritat és que està sent una agradable sorpresa. Remot Utilities té una versió gratuïta que permet l’ús comercial i professional il·limitat fins un màxim de 10 ordinadors.

Remote Utilities

Funciona de manera molt similar a Teamviewer amb la única diferència que has d’instal·lar dos programes diferents: un que actua de ‘servidor’ a l’ordinador que has de controlar a distància i, un altre, que actua de visor. Tot i això, per accedir a ordinadors de manera puntual no cal instal·lar cap software remot. Tan sols és necessari que el client executi un programa ‘agent’ que funciona com si fos una aplicació.

Una prestació interessant és que permet instal·lar l’aplicació en un servidor corporatiu. També té app mòbil.

https://www.remoteutilities.com/es/

Camscanner

Camscanner ha estat sense cap mena de dubte un gran descobriment. Si no tens a mà un escàner o una impressora multifunció amb escàner incorporat, aquesta aplicació per a dispositius mòbils és la teva solució.

Com la majoria d’apps és compatible amb Android i iOs i té una versió de pagament i una gratuïta. Aquesta última és plenament funcional però incorpora publicitat.

Per ‘escanejar’ un document tan sols has d’obrir l’app i fer-li una foto amb la càmera del teu mòbil. No et preocupis gaire per la llum o per si al costat del paper tenies un bolígraf o una fruita, que la mateixa app t’assenyala per on has de retallar de forma fàcil i ràpida.

Camscanner

Quan guardis el document, Camscanner s’encarregarà d’aplicar a la imatge un filtre de lluminositat i després tindràs la possibilitat de guardar el document en el teu dispositiu, compartir-lo per Whatsapp, correu electrònic i molts altres serveis o bé guardar-lo directament en el teu espai de Google Drive.

Jo utilitzo aquesta aplicació per escanejar els típics tíquets de caixa de pàrquings i restaurants que després he d’incorporar a la meva comptabilitat.

https://www.camscanner.com/

Whatsapp web

Conec poques persones que no facin servir Whatsapp. I, des de fa un temps, la companyia ha creat la versió ‘business’ de la famosa aplicació de missatgeria.

No parlaré aquí de Whatsapp Business sinó de la posibilitat de gestionar whatsapp des del teu ordinador. Jo només faig servir aquesta possibilitat quan he d’enviar arxius multimèdia que tinc a l’ordinador ja que Whatsapp em provoca moltes distraccions i això afecta directament a la meva productivitat. Ara bé, si ets capaç de concentrar-te i només fer-li cas en moments determinats, és perfecte!

Pots tenir Whatsapp al teu ordinador de dues maneres. La primera és mitjançant un navegador web -Chrome o Firefox per exemple- i obrir la url https://web.whatsapp.com.

Apareixerà un codi QR que hauràs d’escanejar amb l’aplicació de Whatsapp del mòbil. Seguidament has d’anar als tres puntets verticals que hi ha a dalt a mà dreta. Hi ha una opció anomenada “Whatsapp web”.

Whatsapp web

Un cop fet això tindràs la interfície de Whatsapp al teu ordinador. No hi són totes les opcions que hi ha a l’aplicació original però sí les més habituals.

Una altra manera és descarregant des del web de Whatsapp l’aplicació d’escriptori. Funciona exactament igual que la versió web amb la diferència que només la podràs fer servir en un ordinador concret. En canvi, amb la versió web podràs tenir Whatsapp en un ordinador allà on tinguis un navegador i una connexió a internet.

https://web.whatsapp.com

Google Photos

Aquesta aplicació de Google s’ha convertit en una eina genial per alliberar espai en dispositius mòbils i per utilitzar qualsevol imatge que hagis capturat amb el teu dispositiu o que t’hagin enviat per Whatsapp o a través d’una altra aplicació en qualsevol lloc i moment.

Per accedir a Google Photos només necessites un compte de Google, habitualment un de Gmail. Quan descarreguis l’aplicació podràs escollir quines fotos se sincronitzen amb el núvol i quines no. A més, podràs alliberar espai perquè l’aplicació t’informarà de quines imatges ja hi ha una còpia de seguretat al núvol.

Google Fotos

Altres prestacions interessants de Google Fotos són la possibilitat de crear àlbums i compartir-los amb altres persones o bé gestionar l’aplicació des de Google Drive.

https://photos.google.com

Fas servir alguna d’aquestes aplicacions? Quina és la teva experiència? Ens recomanes alguna que no estigui en aquesta llista?

Pots deixar-nos un comentari al final d’aquesta entrada o bé a les xarxes socials.

Josep Lluís Vidal
@jvidalto

Share this Post

Leave a Comment