Canvis en el servei de Google Drive

El servei d’emmagatzematge de dades de Google al núvol ha experimentat alguns canvis en els darrers mesos. Fins i tot, s’ha arribat a especular amb la desaparició de Google Drive. Res més lluny de la realitat. Al contrari, Google a introduït importants millores en aquest servei que cada dia és més utilitzat per empreses i particulars. T’expliquem les novetats.

Ara pots sincronitzar més carpetes

A banda del canvi de nom de l’aplicació d’escriptori (ara es diu Google Backup&Sync), una de les novetats més destacades és la possibilitat de sincronitzar amb el núvol les carpetes de “Mis documentos” del teu ordinador, amb la qual cosa podem fer una còpia de seguretat de tota la màquina. És una autèntica declaració de guerra a One Drive de Microsoft, que permet fer això des de fa molt temps.

Abans, només podiem sincronitzar una carpeta, la del mateix Google Drive que normalment l’aplicació creava a la unitat C de l’ordinador. A més, aquesta carpeta no es podia moure de lloc, un aspecte bastant incòmode. Tot això ja està solucionat.

Possibilitat de sincronitzar diversos comptes

Amb l’aplicació d’escriptori ara també es poden sincronitzar els arxius de diversos comptes de Google. També era una funcionalitat que es trobava a faltar, sobretot per part d’aquells professionals que treballen per a diversos clients o, simplement, si volies tenir separats els arxius de la feina dels personals.

El que fa realment l’aplicació no és una altra cosa que crear una carpeta diferent per a cada compte que es sincronitza amb aquest. Simple però efectiu.

Integració de Google Drive amb Google Fotos

Ara, Google Drive també permet que afegeixis les teves fotos de Google Fotos al compte de Drive. D’aquesta manera les pots tenir accessibles des dels ordinadors on tinguis instal·lada l’aplicació d’escriptori i així no has d’anar al navegador i descarregarte-les.

Si selecciones l’opció de mantenir una qualitat estàndard (qualitat força acceptable) l’emmagatzematge és il·limitat. Per contra, si vols mantenir la qualitat original les fotos ocuparan espai en el teu compte. Recorda que fins a 15 Gb Google Drive és gratuït.

Nou servei per a empreses: File Stream

Per a empreses la novetat més destacada és la creació de Google File Stream. Es tracta d’un servei amb molt poques diferències amb Google Drive però molt importants. La principal és la manera en que es gestionen els arxius. Amb Google Drive sempre tens una còpia de les teves dades al teu ordinador amb els aventatges i inconvenients que això comporta. Amb File Stream accedeixes als teus fitxers en temps real però aquests només estan al núvol de Google i no se sincronitzen amb cap ordinador, amb els aventatges i inconvenients que això comporta. El principal aventatge és que els fitxers no ocupen espai a l’ordinador. L’altra cara de la moneda és que no tens cap còpia de la teva informació.

Conclusió: Google Drive creix i madura

Total, que tenim Drive per molt de temps. I, a més, ara és molt millor que abans, amb algunes funcions que molts trobàvem a faltar i que Google ara ha incorporat.

Si ets un professional o tens una empresa i necessites que et donem un cop de mà amb la implementació dels serveis de Google al teu negoci, estarem encantats d’ajudar-te 🙂

Josep Lluís Vidal
@jvidalto

Share this Post

Leave a Comment