Com aprofitar totes les aplicacions de Google

Google disposa d’un ampli ventall d’aplicacions pensades per fer-te la vida -personal i professional- més fàcil. Segurament no les coneixes totes.


Si vols millorar la visibilitat del teu negoci, necessites fer SEO i gestionar les xarxes socials de forma eficaç i organitzada, utilitzar aquestes aplicacions t’ajudara a fer-ho amb la mínima inversió de temps i diners.


A continuació t’expliquem les característiques de les més utilitzades.

Gmail

Segurament l’hauràs fet servir en algun moment de la teva vida. Gairebé tothom té, ha tingut o tindrà un compte de Gmail.

La seva interfície intuïtiva i fàcil de fer servir fa que puguem arxivar missatges, filtrar-los, aplicar regles, marcar per categories, etc. En la versió web el primer que destaquem és que et separa els missatges segons:

  • Principal: És quan tens el correu electrònic del remitent guardat als teus contactes.
  • Social: Aquí es mostren els correus electrònics de xarxes socials, llocs dels quals comparteixes continguts multimèdia i altres webs socials.
  • Promocions: Promocions, ofertes i altres missatges promocionals.
  • Notificacions: Notificacions personals generades automàticament.
  • Fòrums: Missatges de grups online, xerrades, etc.

Gmail també ofereix la possibilitat de gestionar correu de comptes d’altres proveïdors. Per exemple, el correu corporatiu de la teva empresa amb nom de domini propi.

Google Drive

Et permet guardar arxius, documents, vídeos… al núvol. El pla gratuït et dóna emmagatzematge de fins 15Gb. El màxim que ofereix són 10Tb per 99,99€/mes.

La seva versió web et dóna un ampli ventall de possibilitats:

Dins “la meva unitat” pots crear carpetes per poder diferenciar tots els teus documents

Amb l’opció de compartir arxius i carpetes, pots guardar directament un document compartit sense necessitat d’enviar-ho per mail o we-transfer.

Dins de la mateixa aplicació de Google Drive pots crear documents, fulls de càlcul, presentacions, formularis, dibuixos, etc. Més endavant t’explicaré amb més detall aquestes aplicacions.

Google Drive compta també amb una interessant aplicació d’escriptori perquè puguis sincronitzar els arxius del teu ordinador amb el núvol.

Calendar

Et permet portar un control del teu horari i poder-ho sincronitzar amb tots els teus dispositius. Pots crear notificacions dels esdeveniments, compartir reunions o compartir calendaris.

Quan vols marcar un esdeveniment nou, la mateixa aplicació et permet guardar com esdeveniment, com a recordatori o posar-te una tasca pendent.

Analytics

Si tens un lloc web, pots vincular-ho amb el servei de Google Analytics que t’ofereix la possibilitat de portar un control únic de les visites.

Té infinites possibilitats: pots portar un control amb les estadístiques i fer un anàlisi del teu web. A més, pots crear informes personalitzats. És vital per fer un seguiment de les teves accions de màrqueting digital. A més, es pot integrar amb Google Adwords, la plataforma de publicitat de Google.

Si t’interessa que fem un curs sobre Google analytics, envia’ns un correu a info@solucions360.cat o pots omplir el nostre formulari de contacte per fer la petició. Quan fem el curs seràs un dels primers a saber-ho 😉

Places

Saps que quan cerques a Google el nom d’una botiga, empresa o qualsevol negoci que té una botiga física, el buscador et mostra la seva adreça? Això vol dir que aquesta empresa s’ha donat d’alta a Google Places. És molt important si tens un negoci, ja que si els teus clients et busquen a Google, podran saber on ets.

A més, els teus clients poden valorar la qualitat del teu negoci a través d’aquesta aplicació. Si un client busca, per exemple, dentista girona i tens bones valoracions, el primer que sortiràs seràs tu.

Forms

Si necessites fer formularis per demanar opinió o inserir un formulari de contacte al teu web, els formularis de google són una bona solució. Son fàcils de crear i configurar i els pots compartir per correu electrònic, al teu web o mitjançant un enllaç. Google Forms també et dona la possibilitat de crear diversos tipus de camps de formulari i habilitar una resposta automàtica que confirmi a l’usuari l’arribada del missatge que ha escrit.

———————————————————————————————————————————

Hi ha moltes aplicacions que ofereix el nostre estimat Google, avui he explicat unes poques.

Gràcies per llegir-me 😉

Judit Cano

Share this Post

Leave a Comment