Migrar un blog de wordpress.com a un allotjament propi
Hi ha una dita en castellà que diu “no todo es oro lo que reluce”. I ben cert que és. Ara bé, que no sigui or no vol dir que sigui dolent, només que potser no és allò que necessitem en aquell moment. En fi, reflexions a part, en aquest post et parlo dels beneficis de tenir un allotjament propi per al teu projecte d’internet i, finalment, de com moure el teu wordpress.com a un allotjament propi.
El control total sobre el teu WordPress, la seva base de dades, les plantilles i els plugins, l’absència de publicitat, el servei de correu electrònic amb el teu propi domini i el suport tècnic són alguns dels beneficis que pots obtenir amb un allotjament propi, que a més, en la majoria de casos, et sortirà més bé de preu que el que ofereix wordpress.com.
Ara bé, què passa si ja has iniciat el teu projecte d’internet amb wordpress.com? Has de començar de zero? Perds tota la informació? Afortunadament no. WordPress té una eina d’exportació de continguts. Aquesta aplicació, que es troba al menú del teu wordpress.com genera un fitxer en format XML amb tota la informació sobre les entrades, pàgines, categories, etiquetes i comentaris del teu web o blog. També s’importa la url de les imatges, però no les imatges en si mateixes, amb la qual cosa és recomanable que al web o blog de destí tornis a pujar-les.
Aquesta és una de les limitacions de wordpress.com, no tenir accés als arxius. En el web o blog de destí també hauràs de construir de nou el menú i retocar algunes de les configuracions de la plantilla, tot i que en alguns casos m’he trobat tot exactament igual que en el lloc d’origen.
Un cop tinguis actiu l’allotjament i el WordPress instal·lat hauràs d’importar aquest fitxer XML. Per això has d’anar al menú – eines – importa – wordpress. Aquesta aplicació agafarà la informació del fitxer i la importarà al teu WordPress. Recorda que hauràs d’instal·lar i configurar de nou la plantilla i pujar les imatges.
Has hagut de fer una migració de wordpress.com a un allotjament propi? Ho has de fer ara? Ens ho pots explicar a través de Linkedin, de Twitter o de Facebook. I si necessites ajuda contacta amb nosaltres a través d’aquesta pàgina de contacte. I recorda que si vols rebre articles com aquest al teu mail o coneixes a algú a qui li puguin ser d’utilitat, aquesta és l’adreça per apuntar-se al newsletter setmanal.
Josep Lluís Vidal
@jvidalto