Resum de premsa febrer 2018

Aquestes són algunes de les informacions més destacades del sector del màrqueting digital i la comunicació del mes de febrer. Les expliquem a partir de les publicacions d’alguns dels mitjans de comunicació més rellevants.

Twitter ja permet guardar tuits

L’intensa activitat que es viu a Twitter i la rapidesa amb la que els continguts es fan invisibles és un problema que molts usuaris han reportat des de fa temps. Ara, els responsables de la xarxa social, han anunciat una nova funció que permet guardar tuits per consultar-los més tard, una funció similar a la que ofereix Instagram.

D’aquesta nova funció de Twitter s’ha fet ressò El País, La Vanguardia i Marketing Directo, entre altres.

L’etern debat de la visibilitat a Facebook

La xarxa social més gran del planeta va anunciar fa uns mesos que posava en marxa una prova pilot en alguns països per treure del “timeline” dels usuaris les publicacions orgàniques de les pàgines. El que va fer va ser crear un segon timeline amb l’activitat de les pàgines. Però l’experiment no ha donat bons resultats i Facebook ha decidit fer marxa enrere i tornar al timeline únic.

Ho expliquen El País i El Mundo.

Twitter i els boots

Els boots o robots són aplicacions informàtiques que publiquen de forma automatitzada contingut a les xarxes socials. I no només això, també es poden programar per seguir determinats perfils i interactuar amb els comptes d’usuaris reals a partir de determinades paraules clau. El problema, com sempre, és que si aquestes eines s’utilitzen per finalitats poc ètiques, la contaminació d’una xarxa social i la difusió de contingut escombreria estan assegurats. Per lluitar contra aquesta xacra, Twitter ha anunciat que prohibeix la publicació de contingut a través de boots.

Hem llegit la noticia a El País i El Mundo.

Altres notícies d’interès

La continuïtat del Mobile Word Congress a Barcelona l’any vinent, la nova funció de Whatsapp que t’avisarà si un missatge ha estat reenviat, la nova xarxa social Vero – de la que diuen que ha de desbancar Facebook i Instagram- i una errada del sistema operatiu dels iPhones provocada per un caràcter indi, són algunes de les informacions que també hem llegit als mitjans de comunicació durant el mes de febrer.

Josep Lluís Vidal
@jvidalto

 

Share this Post

Leave a Comment