Gestionar xarxes socials amb Hootsuite

Crear i mantenir una estratègia de publicació de continguts a les xarxes socials és de vital importància. Però quan tenim diversos perfils o xarxes que actualitzar la millor opció és fer servir un gestor. En aquest post parlem de Hootsuite.

FacebookTwitterInstagram o Linkedin són algunes de les xarxes socials més conegudes i utilitzades per milions de professionals i empreses. Amb cadascuna arribem a un públic objectiu diferent i també ho fem amb diverses estratègies. Els Community Manager saben que a Facebook es parla un llenguatge diferent que a Twitter o Instagram.

Per això, a l’hora d’actualitzar els perfils de diferents xarxes o comptes és molt recomanable fer servir un gestor de xarxes com Hootsuite, el que jo utilitzo a solucions360. D’aquesta manera ens estalviem tenir diverses sessions obertes i treballar amb diferents entorns. Un altre avantatge dels gestors de xarxes socials és la programació dels missatges o posts.

Hootsuite té una versió gratuïta i dos plans de pagament. A continuació veiem algunes de les característiques.

Gestió de perfils

Amb la versió gratuïta es poden gestionar tres perfils de xarxes socials. És una bona opció que et recomano per provar com funciona la plataforma tot i que el pla Pro et dona 30 dies de prova amb les funcionalitats ampliades.

Programació de posts

En tots els plans es poden programar publicacions com a part de l’estratègia de presència a cada xarxa social que vulguis seguir a la teva empresa o negoci. La diferència entre el pla gratuït i els de pagament és que amb els segons pots fer programacions en lots a partir d’un arxiu. Molt útil per a missatges recurrents. Si, per exemple, necessites programar 50 tuits, amb aquesta eina et pots estalviar molt de temps.

Accés des de qualsevol dispositiu

Sóc un gran defensor del software online. I Hootsuite, com tot software online, et permet accedir al teu compte des de qualsevol dispositiu (mòbils i tauletes inclosos). A més, les dades sempre estan guardades en un servidor extern al teu ordinador.

Estadístiques

S’han de mesurar i analitzar les accions que fem a internet. Hootsuite et dona estadístiques d’ús i interacció de les teves xarxes. Segons el pla que escullis l’informe és més o menys complet.

Membres d’equip

Aquesta funció és molt útil quan diverses persones han d’accedir a la plataforma per gestionar perfils de xarxes socials. L’administrador principal pot crear equips i assignar-los diverses xarxes.

Has fet servir Hootsuite alguna vegada? Si és així, què t’ha semblat? Necessites ajuda amb aquest tema o amb qualsevol altre relacionat amb Hootsuite o xarxes socials? Com sempre ens ho pots explicar a través de Linkedin, de Twitter o de Facebook. Recorda que si vols rebre articles com aquest al teu mail o coneixes a algú a qui li puguin ser d’utilitat, aquesta és l’adreça per apuntar-se al newsletter setmanal.

Josep Lluís Vidal
@jvidalto

Share this Post

Leave a Comment