Importància (i beneficis) de tenir actualitzat el teu WordPress

WordPress és una plataforma que ha esdevingut d’ús massiu per crear tot tipus de projectes d’internet, des de blogs fins a webs corporatius o botigues online. Això té una part molt bona i una altra no tant.

La part molt bona és que s’ha creat una important comunitat entorn a WordPress pel que fa al suport i desenvolupament de la plataforma. Això permet, entre altres coses, que existeixin milers de plantilles i plugins que permeten desenvolupar gairebé qualsevol projecte d’internet sense necessitat de programar o programant moltes menys línies de codi que en un desenvolupament des de zero o a mida.

La cara no tan bona és que en ser una plataforma d’ús massiu es converteix en vulnerable. Això no vol dir que WordPress no sigui segur. De fet, WordPress incorpora de sèrie importants mesures de seguretat que s’han anat posant al dia amb el pas del temps. El que vull dir és que, en ser programari que fan servir moltes persones -i empreses- és un blanc perfecte i molt atractiu per als hackers. Literalment, hi ha grups de programadors informàtics que es dediquen a buscar continuament vulnerabilitats i errors de programació amb l’objectiu d’accedir a un sistema i robar les dades o fer-lo servir per enviar SPAM sense que ens adonem.

Per tal de limitar al màxim aquesta possibilitat és molt important tenir el WordPress i tots els seus components permanentment actualitzats. Actualitza sempre a la última versió la plataforma, els temes i els plugins. I si algun deixa de tenir suport per part del desenvolupador és millor buscar una substitució. L’actualització es pot fer de manera automàtica (recomanat) o de manera manual.

No hi ha garantia que el nostre WordPress no sigui infectat encara que el mantenim actualitzat però almenys ho estarem posant més difícil als qui ho intenten.

I tú? Has tingut algun problema de hackeig amb el teu WordPress? I problemes amb l’actualització? Si necessites ajuda amb qualsevol d’aquests temes ens pots contactar aquí o a través de Linkedin, de Twitter o de Facebook. Recorda que si vols rebre articles com aquest al teu mail o coneixes a algú a qui li puguin ser d’utilitat, aquesta és l’adreça per apuntar-se al newsletter setmanal.

I si ho necessites tenim a la teva disposició el servei de hosting amb suport per a WordPress.

Josep Lluís Vidal
@jvidalto

Share this Post

Leave a Comment